30.11.2012 2095

Okulumuz şehir merkezinin güney batısında Çınarlık mahallesinde bulunmaktadır.

Okulun bulunduğu yer çınarlarla kaplı büyük bir mezarlıkmış. O kadar ki;hava karardıktan sonra oradan geçmek herkesin harcı değilmiş.Bu yüzden mezarlıktan geçmesi gerekenler bu işi gündüz gözü ile yaparmış.

Zamanla Ünye merkezinin kalabalıklaşması ile mezarlığın buradan kaldırılmasını gündeme getirmiş.Ünye Belediyesi öncülüğünde başlayan yıkım çalışmları1960 yılı Haziran ayında sona ermiş.

Artan mahalle nüfusu buraya bir ilkokul yapılması fikrini ortaya çıkarmış. Girişimler sonucu 1962 yılında temeli atılan okul binası 1964 Mayısında bitirilmiş.

Okul,binası ve bahçesiyle birlikte 3600 metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Okul binası 14.50/43.50 ölçülerinde 160 metrekarelik tek katlı,6 derslikli,5 hizmet odası, yeterli tuvalet ve odunluktan ibaret olarak 1964-1965 öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulun ismi 1960 ihtilalinden esinlenerek 27 Mayıs İlkokulu olarak belirlenmiştir. Okulumuzun ilk müdürü Mehmet KAYA' dır.

27 Mayısın bayram olarak kutlanmaması devletçe kararlaştırıldıktan sonra okulun ismini değişmesi gündeme geldi. Mahallenin ileri gelenlerinin de telkinleriyle bu ismin, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif  Ersoy 'un ismi olması kararlaştırıldı. 1967-1968 öğretim yılında okul müdürlüğüne getirilen O. İrfan IŞIK tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne teklif yapılmış. Onlarda ilgili yerlere ileterek bu ismin okulumuzun ismi olarak kabul edilmesini sağlamışlar. 25 Aralık 1984 tarihinde okulun ismi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olmuş. 19 yıl Okul Müdürlüğümüzü yapan İrfan IŞIK bu görevi 1986 yılında Kazım TÜRK' e bırakarak emekli olmuş.

Mahalle nüfusunun hızla artması, okul binasını yetersiz hale getirmiş. Mahallenin ihtiyacına cevap verebilecek bir okul binasına ihtiyaç duyulmuş. Bu konudaki girişimler sonuç vermiş ve eski okul binasının arka tarafına 1987 yılında 4 katlı 21 derslikli okul binasının temeli atılmış. Karkas halinde iken yapıma bir süre ara verilmiştir.

Ünye ' ye bir Anadolu Lisesi açılması gündeme gelmiş ancak bina bulunamamış. Bu yüzden karkas halinde bulunan yeni okul binamızın yapım çalışmaları 1992 yılında tekrar başlamış. Bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 1992-1993 yılında hizmete açılmıştır. Birinci katında Anadolu Lisesi dördünce katında Anadolu Öğretmen Lisesi ile öğretim yılına başlanılmış, aynı yıl okul ilköğretime dönüştürülmüştür.

1994 Mayıs ayında okul Müdürlüğüne Orhan DERE getirilmiştir.1994-1995 öğretim yılında 2.kademesiyle de faaliyete geçen okulumuz, üç okulun bir arada olması nedeniyle pek çok zorluklarla karşılaşmıştır. 1998-19999 öğretim yılında diğer okulların kendi binalarına geçmeleriyle bir hayli rahatlayan okulumuz, değerli velilerimiz de katkılarıyla tüm eksik birimlerini hızla tamamlamaktadır. 1 Ekim 2003 tarihinde okul müdürü Orhan DERE kendi isteği ile Okul Müdürlüğünden ayrılmıştır.

5 Temmuz 2004 tarihinde Okul Müdürlüğüne Osman MEHEL başlamıştır.

Mahallenin sürekli göç alması okulun fiziki olarak yetersiz olması sınıf mevcutlarını 40-50 arasında olması nedeniyle 2007-2008 öğretim yılında Okul-Aile Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çabalarıyla okulumuzun yan tarafına 18 derslikli ek bina yapımına başlanmış, 2008-2009 öğretim yılında Eğitim öğretimde kullanılmaya başlanmıştır. İlçemizde yeni açılan Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi yeni binanın 3 ve 4.katlarında eğitim-öğretime başlamıştır. 2.katta ise mevcut sınıflardaki öğrenci sayıları azaltılarak yeni şubeler oluşturulmuştur. Öğrenci sayılarında bir artış olmamış, sınıf mevcutları 30 civarına düşmüştür.

2010 yılında okul müdürlerinin zorunlu yer değişikliği uygulaması sonucu 13.09.2010 tarihinde Okul Müdürü olarak Mehmet GÜNEY göreve başlamıştır.  Mehmet GÜNEY'den sonra günümüzde okul müdürlüğü görevini Kemal TÜRK yürütmektedir.